Մանհեթենի ատամնաբույժ դոկտոր Մայքլ Ջ. Վեյը խոսել է ատամների առողջության վրա բացասաբար ազդող սովորությունների մասին։
Նրա խոսքով՝ թթվային սնունդ կամ խմիչք ուտելուց անմիջապես հետո ատամները խոզանակով լվանալը կարող է թուլացնել էմալը։
Սակայն արգելվում է ընդհանրապես չխոզանակել ատամները։ Կա մի կանոն, որին պետք է հետևել․ խոզանակեք ատամներն օրը երկու անգամ երկու րոպեով։ Բացի այդ, ատամնաբույժը խորհուրդ է տալիս օգտագործել փափուկ խոզանակ։
Կոշտ սնունդը նույնպես կարող է վնասակար լինել ատամների համար, հատկապես, եթե դուք սովորություն ունեք ծամելու կոշտ սնունդ: Դուք կարող եք անգամ կոտրել ատամը դրա պատճառով։
Բժշկի խոսքով՝ կոշտ մազիկներով խոզանակ օգտագործելը խորհուրդ չի տրվում, քանի որ այն կարող է քայքայել ատամի էմալը:
Թել չօգտագործելը նույնպես վատ սովորություն է։ Սա կարող է հանգեցնել ափսեի և նույնիսկ գինգիվիտի՝ լնդերի բորբոքման: Առնվազն օրը մեկ անգամ պետք է ատամնաթել օգտագործել։
Ատամնաբույժը խստորեն խորհուրդ է տալիս չանտեսել սովորական հետազոտությունները։ Միայն դրա միջոցով հնարավոր կլինի վաղ փուլում հայտնաբերել և կանխել ատամնաբուժական խնդիրները։