Սովորաբար խոսվում է սուրճի բացասական ազդեցության մասին, բայց այս անգամ գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ սուրճի չափավոր օգտագործումը նվազեցնում է դիաբետի ռիսկը եւ սրտի կանգի հավանականությունը:
Օրական երկու բաժակ սուրճը նվազեցնում է սրտի նոպայի ռիսկը մոտ 11%-ով:
Վիճակագրության համաձայն` 2001-2011թթ. 140 հազար շվեդների ու ֆինների շրջանում 6522 մարդու մոտ սրտի կանգ է գրանցվել, եւ պարզվել է, որ չափավոր սուրճ օգտագործելն անկասկած օգտակար է եղել բոլորին` նույնիսկ սրտի հիվանդություն ունեցողներին:
ՍՈՒՐՃԻ ՕԳՈՒՏԸ
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ