Կոնյակը հայտնի է որպես խմիչք, որն օգտագործում են խնջույքների ժամանակ: Այն շատ համեղ է և դրական լիցքեր է հաղորդում: Սակայն, բացի համեղ լինելուց, կոնյակը նաև բուժիչ հատկություններ ունի, ինչի մասին ոչ բոլորը գիտեն:
Այսպիսով`
1.Կոնյակի և ընկույզի խառնուրդը օգտակար է հազի համար
Պատրաստված խառնուրդը պետք է երեք օր պահել մութ վայրում, այնուհետև խմել՝ օրական մեկ անգամ ճաշի գդալով:
2.Կոնյակի և ձվի խառնուրդը օգտակար է նաև մազաթափության համար
Ստացված խառնուրդը պետք է քսել մազարմատներին, պահել 30 րոպե և լվալ:
3. Աղի և կոնյակ խառնուրդը շատ լավ միջոց է ատամնացավի անցկացման համար
Անհրաժեշտ է ստացված խառնուրդի մեջ բամբակը թրջել և դնել ցավացող ատամի վրա: Ցավը միանգամայն կանհետանա: