Ո՞ր հիվանդությունների դեպքում չի կարելի դեղձ ուտել

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Դեղձ խորհուրդ չի տրվում ուտել մարդկանց, որոնք ունեն անհատական ​​անհանդուրժողականություն, ալերգիա, ստամոքսի հիվանդություններ, որոնք բարձրացնում են թթվայնությունը (խոցեր, գաստրիտ), շաքարային դիաբետ, ենթաստամոքսային գեղձի եւ գիրություն ունեցող մարդկանց։ Նման կարծիք են հայտնել Ռոսպոտրեբնադզորի փորձագետները։

Հակացուցումներ չկան։ Նախ անհրաժեշտ է խորհրդակցել մասնագետի հետ, ապա որոշել՝ արժե ուտել դեղձ, թե՝ ոչ։

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս դեղձը որպես խորտիկ օգտագործել հակացուցումներ չունեցող մարդկանց։ Դրանք չպետք է համակցվեն ճաշի հետ։

Դեղձը հարուստ է հանքանյութերով, մանրաթելերով եւ հակաօքսիդանտներով: Բացի այդ, դրանց օգտագործումը ամրացնում է սրտանոթային համակարգը։




Լրահոս