Դեղձ խորհուրդ չի տրվում ուտել մարդկանց, որոնք ունեն անհատական անհանդուրժողականություն, ալերգիա, ստամոքսի հիվանդություններ, որոնք բարձրացնում են թթվայնությունը (խոցեր, գաստրիտ), շաքարային դիաբետ, ենթաստամոքսային գեղձի եւ գիրություն ունեցող մարդկանց։ Նման կարծիք են հայտնել Ռոսպոտրեբնադզորի փորձագետները։
Հակացուցումներ չկան։ Նախ անհրաժեշտ է խորհրդակցել մասնագետի հետ, ապա որոշել՝ արժե ուտել դեղձ, թե՝ ոչ։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս դեղձը որպես խորտիկ օգտագործել հակացուցումներ չունեցող մարդկանց։ Դրանք չպետք է համակցվեն ճաշի հետ։
Դեղձը հարուստ է հանքանյութերով, մանրաթելերով եւ հակաօքսիդանտներով: Բացի այդ, դրանց օգտագործումը ամրացնում է սրտանոթային համակարգը։