Պորտսմուտի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ բարձր երաժշտության հնչունների տակ ալկոհոլային խմիչքներն ավելի քաղցր են թվում: Գիտնականներն իրենց ենթադրությունը փորձարկել են 80 կամավորների վրա: Փորձի ընթացքում մասնակիցները պիտք է գնահատեին տարբեր թնդություն ունեցող ալկոհոլային խմիչքներ՝ հիմնվելով բաղադրության, քաղցրության եւ դառնության վրա: Այդ ընթացքում կամավորներին փորձել են շեղել բարձր երաժշտությամբ: Արդյունքում խմիչքներն ավելի քաղցր են գնահատվել, երբ հնչել է բարձր երաժշտություն:
Երաժշտության հնչունների տակ ալկոհոլային խմիչքներն քաղցր են թվում
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ