ՖՈՏՈ. Որ մթերքների օգտագործումն է քաղցկեղ առաջացնում. մ՛ի պահեք դրանք Ձեր սառնարանում

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Տարեցտարի ավելանում է այն մարդկանց թիվը, ովքեր տառապում են ծանր հիվանդությամբ, որից ամենավտանգավորը քաղցկեղն է: Գիտնականներին վաղուց հայտնի է, որ սնունդը մեծ ազդեցություն է ունենում այդ հիվանդության զարգացման վրա:

Ահա այն վտանգավոր մթերքների ցանկը, որոնք պետք է իսպառ վերացնեք ձեր սննդակարգից:

Պահածոյացված տոմատ

Այսպիսի պահածոյացված մթերքներիր մասին առաջին տարին չէ, որ հայտարարություններ են արվում: Ամենավտանգավորը համարվում է լոլիկը, քանի որ տարայի հետ շփման մեջ մտնելով վտանգավոր արտանետումներ են լինում:

Գազավորված ըմպելիքներ

Այս ըմպելիքների վտանգավորության մասին ևս մշտապես խոսվում է:

Մարգարին

Առաջին հերթին վատ է անդրադառնում լյարդի վրա:  Մարգարինը պարունակում է այնպիսի տարրեր, որոնցից մեր օրգանիզմը դժվարությամբ կազատվի:

Վերամշակված միս

Ամերիկկյան ինստիտուտի հետազոտությունները հաստատել են, որ վերամշակված կարմիրը միսը բարձրացնում է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը:

Փքաբլիթներ

Քաղցր և փափուկ քաղցրեղենն իր մեջ պարունակում է միանգամից 3 վտանգավոր բաղադրիչ՝  շաքար, սպիտակ ալյուր և յուղ, որոնց հիման վրա պատրաստվում են:

Երշիկեղեն

Այս սննդամթերքն անխնա վնասում է մեր օրգանիզմը: Գիտնականները վստահեցնում են, որ մարդիկ, ովքեր օրական 160 գրամ ապխտած երշիկ են ուտում,  44 տոկոսով բարձր հավանականություն ունեն քաղցկեղով հիվանդանալու:




Լրահոս