Կարմիր պղպեղը վիտամիններով հարուստ համեմունք է, որը համարվում է աշխարհի գրեթե բոլոր խոհանոցների անբաժանելի մասը:
Ներկայացնում ենք կարմիր պղպեղի օգտակար հատկություները.
– ֆիտոքիմիական դեղին կամ նարնջագույն պիգմենտների շնորհիվ կարմիր պղպեղը հակաբորբոքային նշանակություն ունի
– այն պայքարում է դեպրեսիայի դեմ
– պաշտպանում է օրգանիզմը քաղցկեղից
– խթանում է լյարդի աշխատանքը՝ մեծացնելով վերջինիս դետոքսիկացման ունակությունը
– պաշտպանում է սրտանոթային հիվանդություններից, քանի որ օքսիդացնում է օրգանիզմի վնասակար խոլեստերինը