Յոգուրտի մշտական օգտագործումը վնասակար է

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ
Յոգուրտը պաշտպանում է օստեպորոզից, ամրացնում է մկանները, բարելավվում է իմունային համակարգը և նպաստում է մարսողության կարգավորմանը: 
Սակայն, հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կալցիումի չափից ավելի օգտագործումը մեծացնում է շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջացմանը, երիկամներում քարերի առաջացմանը, անոթներում կալցիումի ներմուծման հավանականությունը, ինչպես նաև վատանում է երկաթի և ցինկի ներծծումը:
Գիտնականները նշում են, որ ավելի վտանգավոր է ոչ թե յոգուրտը` ինքը, այլ այն, ինչ կա նրա բաղադրության մեջ ` ելակը, սև հաղարջը, տարբեր հյութերը, որոնք ունեն շաքարի բարձր պարունակություն և նպաստում են նաև շաքարային դիաբետի առաջացմանը:




Լրահոս