Հունվարի 6-ին տոնում ենք Հիսուս Քրիստոսի ծնունդը, եւ ինչպես Ամանորը, Սուրբ Ծնունդը նույնպես ունի իր ավանդական կերակրատեսակները, որոնք, ի տարբերություն ամանորյա ուտեստների, գալիս են մեր ազգային ակունքներից:
Տոնի գլխավոր կերակրատեսակը ձուկն է, որը կարելի է պատրաստել ամենատարբեր ձեւերով, սակայն նախապատվությունը տվեք խաշած տարբերակին:
Հաջորդը չրեղենով եւ չամիչով համեմված բրինձով փլավն է:
Սուրբ Ծնունդին, ինչպես Քրիստոսի Հարության տոնին, պատրաստում ենք նաեւ տապակած կանաչի: Ձմռան շրջանում դա կարելի է պատրաստել չորացրած կանաչիներով:
Որպես աղանդեր՝ սեղանին կարելի է տնական գաթա դնել, նաեւ չրեր եւ ընդեղեն: Ծննդյան տոնը շնորհավորում են կարմիր գինով, որը խորհրդանշում է Քրիստոսի արյունը: