Աշխատավայրում թեթև նախաճաշի համար պարտադիր չէ վազել խանութ շոկոլադի կամ թխվածքաբլիթի հետևից, քանի որ համեղ ուտեստ կարելի է պատրաստել մի քանի րոպեի ընթացքում՝ դուրս չգալով գրասենյակից:
Մի քանի համեղ բաղադրատոմս.
Բանան շոկոլադով՝ քաղցրասերների համար
Բաղադրիչներ.
– 1-2 բանա
– մի քանի սալիկ շոկոլադ
– ընկույզ՝ ըստ ցանկության
Ինչպես պատրաստել.
1. Լվազեք բանանը, չորացրեք: Կիսեք բանանի կեսը:
2. Ընկույզն ու շոկոլադի սալիկները լցրեք բանանի մեջ:
3. Դրեք միկրոալիքային վառարանը 1,5-2 րոպե:
Կեքս բաժակի մեջ 45 վայրկյանում
Բաղադրիչներ.
– Կեքս բաժակում Dr. Oetker-ից
– 4 ճաշի գդալ կաթ
Ինչպես պատրաստել.
1. Մոտ 150 մլ ծավալով բաժակի մեջ լցրեք կաթ, ապա ավելացրեք մեկ տուփի պարունակությունն ու խառնեք մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
2. Բաժակը դրեք միկրոալիքային վառարանի մեջ 45 վայրկյան:
3. Կեքսը բաժակից տեղափոխեք ափսեի մեջ:
«Մարգարիտա»
Բաղադրիչներ.
– 1 լավաշ կամ տորտիլիա
– 1 լոլիկ, խորանարդներով
– մոցարելա պանիր, խորանարդներով
– 4 տերև ռեհան
Ինչպես պատրաստել.
1. Կրտատված լոլիկները, մոցարելան և ռեհանի տերևները դրեք լավաշի կամ տորտիլիայի մի կողմում և ծածկեք մյուս կողմով:
2. Ապա 2 րոպե դրեք միկրոալիքային վառարանը, որպեսզի պանիրը հալչի:
Կվինոա
Բաղադրիչներ.
– 1 բաժակ կվինոա
– 2 բաժակ ջուր
– աղ՝ ըստ ցանկության
Ինչպես պատրաստել.
1. Թրջեք կվինոան, լցրեք խորը ափսեի մեջ և ջուր ավելացրեք:
2. Ափսեն դրեք միկրոալիքային վառարանի մեջ և պատրաստեք 5 րոպե 100% հզորությամբ, ապա 8 րոպե ՝ 60% հզորությամբ:
Համեղ բոնուս՝ փրփուր կապուչինոյի համար
Բաղադրիչներ.
– 100 մլ կաթ
Ինչպես պատրաստել.
1. Կաթը լցրեք ապակե շշի մեջ, պինդ փակեք, այն պետք է կիսով չափ լցված լինի, որպեսզի տեղ լինի փրփուրի համար:
2. Պինդ փակեք և թափահարեք 30 վայրկյան մինչև կաթը չփրփրի:
3. Բացեք շիշն ու դրեք կաթը միկրոալիքային վառարանում 30 վայրկյան:
4. Փրփուրը ավելացրեք սուրճի մեջ: