ՖՈՏՈ. Ինչպես ընտրել օգտակար ելակ. մեծ` չի նշանակում անվնաս

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Արդեն ամենուր վաճառում են ելակներ: Չնայած այս մրգի վնասների մասին տեղեկություններին, չեք կարողանում նրանց կողքով անտարբեր անցնել: Մասնագետները վստահեցնում են, որ բնական և որակյալ մթերք կարող եք գտնել ոչ միշտ:

Առաջին ելակներն այնքան օգտակա չեն, որքան շրջանի պիկին: Սակայն օգտակար տարրեր պարունակում է: Ելակն իր մեջ պարունակում է վիտամիններ C, B1 և B2, ֆոսֆոր, կալցիում և երկաթ: Ելակն իր մեջ շատ կալորիա չի պարունակում, և այն կարող եք ուտել նույնիսկ քնելուց առաջ: Որպեսզի ընտրեք օգտակար ելակ, կարող եք հետևել այս խորհուրդներին.

Ինչպես ընտրել ելակ

Նայեք, հոտոտեք, փորձեք: Շուկաներում վաճառողները հյուրասիրում են գնորդներին: Իսկ դա ամենալավ միջոցն է համոզվելու համար, թե որքանով է անվտանգ ելակը:

Պահպանում

Ուշադրություն դարձրեք, թե ինչպես է պահպանվում ելակը: Այն կարող է պահպանվել առանձին փաթեթներում կամ լինել արկղերում: Եթե հյութ է առաջացել, երևում են փտած մասեր, ապա ելակը հավաքել են երեք օր առաջ:

Մի′ մոռացեք տերևի մասին

Ընտրեք պինդ, չտրորված հատապտուղներ: Այդպիսի մրգերի մեջ առկա  է C վիտամինի մեծ քանակություն:

Արտաքինը նշանակություն ունի

Միայն գույնով առաջնորդվելը մոլորություն է, չէ՞ որ տարբեր տեսակներ կան: Մեզ համար սովորական ելակն ունի վառ կարմիր գույն: Եթե խանութում ելակն ունի վառ մուգ գույն և ամուր է, ապա վստահ եղեք, որ այն սելիտրայով ներարկված է:

Մեծ, չի նշանակում ավելի լավ

Շատերը սխալ են անում, երբ նայում են ելակի չափսին: Հիշեք, որ մեծ լինելը դեռ լավը լինելու չափանիշ չէ:

Զգուշացե′ք

Համեղ հոտը որակի առաջին ցուցիչն է: Ելակը չպետք է խոնավ կամ քայքայված լինի: Եթե ելակը բույր չունի, ապա քիմիկատներով է սնուցված:




Լրահոս