Տան տիկինների` տարիներով կուտակված խոհանոցային փորձն իրոք զարմացնում է: Մի քանի գաղտնիք իմանալով` ոչ միայն կարելի է վարպետորեն պատրաստել, այլև ճիշտ պահպանել դրանք:
Adme.ru-ն հրապարակել է խորհուրդներ, որոնք այնքան կօգնեն խոհանոցային աշխատանքներին, որ այն միայն հաճույք կպատճառեն:
1. Թափահարե’ք ձուն և նոր միայն եփեք այն: Այդ դեպքում կստացվի ոսկեգույն ձու:
2. Պանիրը կտրատելիս մի’ հանեք փաթեթավորումը: Այդպես ավելի հեշտ կլինի պահպանել մյուս կտորը:
3. Դեն մի’ նետեք չորացած կանաչին: Դրա փոխարեն` այն տեղադրե’ք սառույցի համար նախատեսված տարայում, ավելացրե’ք բուսական յուղ. արդյունքը հետաքրքիր կլինի:
4. Եթե ձեռքի տակ չկա գրտնակ, կարող եք օգտագործել գինու շիշ:
5. Սառած պիցցային նախկին համը հաղորդելու համար տաքացրե’ք այն ոչ թե միկրոալիքային վառարանում, այլ սովորական թավայի մեջ:
6. Կարտոֆիլը չի ծլի, եթե այն պահեք խնձորի հետ նույն արկղում:
7. Ահա թե ինչպես կարելի է հետաքրքիր զամբյուղ պատրաստել: