ՖՈՏՈ. Ամեն երկիր ունի սուրճ պատրաստելու իր գաղտնիքները. ինչ տեսք ունի մեկ բաժակ սուրճն աշխարհի տարբեր երկրներում

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Պատկերացրեք նոր եփված սուրճի անկրկնելի բույրը. բառերը բավարար չեն լինի այդ ըմպելիքը նկարագրելու համար:

Աշխարհում միլիոնավոր մարդիկ օրը սկսում են մեկ բաժակ սուրճից: Եվ ամեն երկիր ունի սուրճ պատրաստելու իր գաղտնիքները:

Ձվով սուրճ, Վիետնամ

Բաղադրությունը՝ ձվի դեղնուց, խտացրած կաթ, շաքարավազ և տաք սուրճ:

Լապլանդյան սուրճ, Ֆինլանդիա

 

Բաժակի մեջ սկզբում դրվում է լապլանդյան պանիր, ապա՝ սուրճ:

Էսպրեսսո հռոմեական, Իտալիա

Մեկ կտոր կիտրոնով էսպրեսսո:

Լագրիմա, Արգենտինա

Կաթնային փրփուրի վրա ավելացնում են միայն մի քանի կաթիլ սուրճ: Իսկ ավելի ստույգ՝ կաթ սուրճով:

Բոնբոն, Իսպանիա

Էսպրեսսո խտացրած կաթով:

Սուրճ համեմունքներով, Մարոկկո

Քունջութ, սև պղպեղ և մուսկաթի ընկույզ:

Թեյով սուրճ, Հոնգկոնգ

Թեյի և սուրճի միքս. ավելացնում են նաև պղպեղ և խտացրած կաթ:

Ֆրապպե, Հունաստան

Սուրճ, պաղպաղակ, կաթ և սառը ջուր. ահա′ համեղ frappé-ի գաղտնիքը:

Ֆարիսեյ, Գերմանիա

Այս ըմպելիքը ստեղծվել է Գերմանիայում և նախատեսված է ընտանեկան հավաքույթներում օգտագործելու համար: Այս սուրճի մեջ մեծ քանակությամբ ռոմ է առկա:

Տոուբա, Սենեգալ

Սուրճը եփելու ժամանակ ավելացվում է գվինեական պղպեղ:

Սուրճ` սխտորով և մեղրով, Թուրքիա

Հանրահայտ ըմպելիք Թուրքիայում:

Նարինջով սուրճ, Յամայկա

Այս երկիրը միանգամից ասոցացվում է ռոմի հետ և պատահական չէ, որ այս սուրճը ևս պատրաստում են այդ խմիչքով:




Լրահոս