Լուծվող սուրճը հայտնագործվել է 1901-ին, Չիկագոյում աշխատող ճապոնացի գիտնական Սատորի Կատոյի կողմից: Իսկ ավելի ուշ, 1906-ին անգլիացի քիմիկոս Ջորջ Կոնստանտ Վաշինգտոնը մշակել է մասսայական արտադրության համար առաջին լուծվող սուրճը: Եվ միայն 1938-ի հուլիսի 24-ին, Nestle ֆիրմայի և բրազիլիական կառավարության միահամուռ ջանքերի արդյունքում հայտնվել է առաջին լայնորեն հայտնի Nescafe ապրանքանիշի լուծվող սուրճը, որը լուծել է նաև սուրճի ավելցուկի խնդիրը:
mediainform .am