Սառեցված մրգերը եվ բանջարեղենները ավելի օգտակար են

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ
Գիտնականները պարզել են, որ սառեցված մրգերը և բանջարեղենները ավելի օգտակար կարող են լինել, քան թարմերը, քանի որ ավելի շատ վիտամիններ են պարունակում: Մրգերն ու բանջարեղենները, որոնք վաճառվում են սառնարաններում, սառեցվել են բերքահավաքից անմիջապես հետո, ուստի նրանցում պահպանվել են հակաօքսիդանտները և վիտամինները: Պարզվել է, որ սառեցված գազարում 3 անգամ ավելի շատ լյութեին և 2 անգամ ավելի շատ բետակարոտին կա քան թարմ գազարում:




Լրահոս