Ջոն Հոփկինսի համալսարանի հետազոտողները կարծում են, որ արեւի լույսը եւ լիմոնի հյութը ջուրը դարձնում են խմելու համար պիտանի: Գիտնականները պարզել են, որ ջրի մեջ լիմոնի հյութ հավելելը եւ ջուրն արեւի լույսի տակ պահելը զգալիորեն նվազեցնում է դրանում վնասակար մանրէների, մասնավորապես՝ աղիքային ցուպիկի առկայությունը, որն էլ հավազարազոր է ջուրը եռացնելուն: Այնուամենայնիվ, գիտնականները նշում են, որ դա մանրէներից ազատվելու ունիվերսալ տարբերակ չէ:
ջուրը մաքրող նոր մեթոդներ
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ