Անցնում ենք ամառային ուտեստների. օրվա բաղադրատոմս

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Ինչպես պատրաստել սմբուկով ամառային ուտեստ:

Բաղադրամասեր՝

Սմբուկ – 4 հատ

Քաղցր պղպեղ – 2 հատ

Միջին չափի գազար – 1 հատ

Սոխ – 1 հատ

Քացախ – 5 %, 1-2 ճաշի գդալ

Մաղադանոս

Աղ, պղպեղ

Բուսական յուղ

Սխտոր` ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը՝

Սմբուկը լվանալ, բարակ կտրատել, համեմել աղով: Լավ խառնել մինչև սմբուկի հյութը դուրս տա: Թողնել սառնարանում առնվազն 8 ժամ: Այնուհետ լավ քամել և տապակել բուսական յուղով:

Պղպեղը բարակ կտրատել, գազարն անցկացնել քերիչով: Խառնում ենք սմբուկին, ավելացնում ենք սխտորը, սոխն ու շարունակում տապակել, այնուհետ ավելացնենում ենք քացախը, կանաչին, աղ ու պղպեղով համեմունք ենք և 12 ժամ  թողնում ենք սառնարանում:

iii

iiiii

IMG_3162

i(1)




Լրահոս