AdMe.ru-ն ներկայացնում է, թե ինչ ազդեցություն կարող է ունենալ մեկ կտոր սև, դառը շոկոլադը մեր օրգանիզմի վրա` նշելով նաև նրա առողջարար հատկությունների մասին:
Այսպիսիով ` մեկ կտոր շոկոլադը ուտելուց 10 րոպե անց
· Բարձրացնում է տրամադրությունն ու թարմացնում է, քանի որ շոկոլադի պարունակության մեջ առկա տրիպտոֆանը նպաստում է սերոտոնին հորմոնի արտադրմանը:
· Բարելավում է գլխուղեղի արյան շրջանառությունը և լայնացնում է անոթները:
· Պաշտպանում է ատամները. կակաոյի յուղը պաշտպանիչ շերտ է ստեղծում և կանխում է բակտերիաների բազմացումը
Ուտելուց 30 րոպե անց
· Օգնում է պայքարել հազի դեմ շոկոլադի պարունակության մեջ առկա տեոբրոմինի շնորհիվ:
· Պաշտպանում է մաշկը արևից հակաօքսիդանտների շնորհիվ:
· Օրգանիզմը հարստանում է վիտամիններով ու միկրոտարրերով:
Ուտելուց մի քանի օր անց
· Կանխում է շաքարախտը. ֆլավոնոիդները նպաստում են արյան մեջ ազոտի օքսիդի պարունակության ավելացմանը, որը նվազում է շաքարախտի ժամանակ:
· Նվազեցնում է ձգտումը դեպի քաղցրը:
· Նվազեցնում է անհանգստության մակարդակը:
Կանոնավոր կիրառման դեպքում
· Նպաստում է սրտի առողջացմանը` նվազեցնելով սիրտ-անոթային հիվանդությունների վտանգը:
· Բարձրացնում է ինտելեկտը:
· Մաքրում է անոթները:
· Դանդաղեցնում է ծերացումը:
Ինչ է պետք հիշել
· Պետք է ընտրել կակաոյի 70 տոկոս և ավելի պարունակությամբ շոկոլադ:
· Օրական կարելի է ուտել 1-2 կտոր:
· Շոկոլադը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել այն մարդկանց, ում երիկամներում քարեր են ձևավորվում: