Պահքի քաղցրավենիք. բանանով կարկանդակ

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Այսօր Մեծ Պահքի հինգերորդ օրն է. այն սկսվել է Բուն Բարեկենդանից հետո՝ փետրվարի 12-ին:

ArmLur.am-ը Ձեզ է ներկայացնում Պահքի ընթացքում թույլատրելի ճաշատեսակների և քաղցրեղենի բաղադրատոմսերի շարք:

Բանանով կարկանդակ. ճզմել 300 գրամ բանանը, ապա ավելացնել 120 գր. շաքարավազ և 120 մլ . բուսայուղ:

Հարված զանգվածին ավելացնել մաղով անցկացրած 200 գրամ ալյուր, 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ, 1/3-րդ թեյի գդալ սոդա և կես թեյի գդալ դարչինի փոշի: Լավ հարելուց հետո ավելացնել չամիչ, խառնել և տեղափոխել ջեռոցի կաթսայի մեջ:

Կարկանդակը եփել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում՝ 35 րոպե տևողությամբ:

Բարի ախորժակ

Հուրի Բաղդասարյան




Լրահոս