Հաճախ մենք գործողությունները կատարում ենք այնպես, ինչպես մեզ սովորեցրել են: Մենք նույնիսկ չենք էլ մտածում, որ ամեն ինչ կարող էր ավելի հեշտ լինել, եթե մի փոքր երևակայությունն աշխատեցնենք: Ինչպես բոլոր դեպքերում, այս անգամ ևս իրերին պետք է նայել այլ կողմից:
AdMe.ru-ն պատրաստել է 20 խորհուրդներ, թե ինչպես կարելի է խոհանոցում զգալ այնպես, ինչպես ձուկը ջրում:
Ինչպես փրկել չափից դուրս աղի ապուրը
Այստեղ տարբերակները շատ են. օրինակ կարելի է ապուրի մեջ մարլյայով մի փոքր քանակությամբ շիլա լցնել և շարունակել եփել: Նաև կարելի է տարայի մեջ ճաշի գդալով նուրբ շաքարի մեկ կտոր լցնել:
Ինչպես կարելի է տավարի միսն ավելի փափուկ պատրաստել
Եթե ցանկանում եք, որ տավարի միսն ավելի փափուկ լինի, ապա անհրաժեշտ է այն մինչ պատրաստելը մայոնեզով պահածոյացնել:
Եգիպտացորեն
Եգիպտացորենի մնացորդները կարելի է օգտագործել աղցանի համար:
Որպեսզի պահպանեք ուտեստի համը
Ափսեները տաքացրեք՝ տաք ուտեստ մատուցելու համար և սառեցրեք՝ սառը ուտելիք մատուցելուց առաջ:
Ինչպես հեշտ առանձնացնել դեղնուցը
Դեղնուցը սպիտակուցից առանձնացնելու համար բավական է կապրոնե շիշը
Կաթ և կարտոֆիլե պյուրե
Կարտոֆիլե պյուրեն պետք չէ խառնել սառը կաթի հետ, քանի որ դրանից այն մոխրագույն կդառնա: Լավ պյուրե կդառնա, եթե կաթը տաքացնեք և այդպես լցնեք պյուրեի վրա:
Համեղ սառույց
Ուտելիքի համար լավ համեմունք կարող ենք պատրաստել, եթե սառույցի համար նախատեսված տարայի մեջ կանաչի լցնեք և լցոնեք ձիթապտղի յուղով:
Սառեցված գինի
Վերը ներկայացված մեթոդով կարող եք սառեցնել գինին:
Որպեսզի պահպանեք բանջարեղենը
Որպեսզի բանջարեղենն ավելի երկար թարմ մնա, այն պետք է փաթաթեք ֆոլգայի մեջ:
Որպեսզի ավոկադոն չսևանա
Ավոկադոն չի սևանա, եթե այն խառնեք խնձորի քացախով և պահելք սոխի կողքին:
Ինչպես ցանկացած դանակ հարմար լինի
Որպեսի դանակի բռնիչը հարմար լինի կտրելու ընթացքում, ուղղակի բռնակի վրա կարող եք մի քանի կապիչներ դնել:
Մայոնեզին փոխարինող
Եթե հանկարծ վերջացել է մայոնեզը, բայց գտնվել է թթվասեր, ապա դրա փոխարեն հեշտությամբ կարող եք առաջինին փոխարինող գտնել. բավական է այն խառնել եփված ձվի դեղնուցով և մեկ գդալ մանանեխով: