ՖՈՏՈ. Խորամանկություններ խոհանոցում, որոնք կթեթևացնեն ձեր կյանքը

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Հաճախ մենք գործողությունները կատարում ենք այնպես, ինչպես մեզ սովորեցրել են: Մենք նույնիսկ չենք էլ մտածում, որ ամեն ինչ կարող էր ավելի հեշտ լինել, եթե մի փոքր երևակայությունն աշխատեցնենք: Ինչպես բոլոր դեպքերում, այս անգամ ևս իրերին պետք է նայել այլ կողմից:

AdMe.ru-ն պատրաստել է 20 խորհուրդներ, թե ինչպես կարելի է խոհանոցում զգալ այնպես, ինչպես ձուկը ջրում:

Ինչպես փրկել չափից դուրս աղի ապուրը

Այստեղ տարբերակները շատ են. օրինակ կարելի է ապուրի մեջ մարլյայով մի փոքր քանակությամբ շիլա լցնել և շարունակել եփել: Նաև կարելի է տարայի մեջ ճաշի գդալով նուրբ շաքարի մեկ կտոր լցնել:

Ինչպես կարելի է տավարի միսն ավելի փափուկ պատրաստել

Եթե ցանկանում եք, որ տավարի միսն ավելի փափուկ լինի, ապա անհրաժեշտ է այն մինչ պատրաստելը մայոնեզով պահածոյացնել:

Եգիպտացորեն

Եգիպտացորենի մնացորդները կարելի է օգտագործել աղցանի համար:

Որպեսզի պահպանեք ուտեստի համը

Ափսեները տաքացրեք՝  տաք ուտեստ մատուցելու համար և սառեցրեք՝  սառը ուտելիք մատուցելուց առաջ:

Ինչպես հեշտ առանձնացնել դեղնուցը

Դեղնուցը սպիտակուցից առանձնացնելու համար բավական է կապրոնե շիշը

Կաթ և կարտոֆիլե պյուրե

Կարտոֆիլե պյուրեն պետք չէ խառնել սառը կաթի հետ, քանի որ դրանից այն մոխրագույն կդառնա: Լավ պյուրե կդառնա, եթե կաթը տաքացնեք և այդպես լցնեք պյուրեի վրա:

Համեղ սառույց

Ուտելիքի համար լավ համեմունք կարող ենք պատրաստել, եթե սառույցի համար նախատեսված տարայի մեջ կանաչի լցնեք և լցոնեք ձիթապտղի յուղով:

Սառեցված գինի

Վերը ներկայացված մեթոդով կարող եք սառեցնել գինին:

Որպեսզի պահպանեք բանջարեղենը

Որպեսզի բանջարեղենն ավելի երկար թարմ մնա, այն պետք է փաթաթեք ֆոլգայի մեջ:

Որպեսզի ավոկադոն չսևանա

Ավոկադոն չի սևանա, եթե այն խառնեք խնձորի քացախով և պահելք սոխի կողքին:

Ինչպես ցանկացած դանակ հարմար լինի

Որպեսի դանակի բռնիչը հարմար լինի կտրելու ընթացքում, ուղղակի բռնակի վրա կարող եք մի քանի կապիչներ դնել:

Մայոնեզին փոխարինող

Եթե հանկարծ վերջացել է մայոնեզը, բայց գտնվել է թթվասեր, ապա դրա փոխարեն հեշտությամբ կարող եք առաջինին փոխարինող գտնել. բավական է այն խառնել եփված ձվի դեղնուցով և մեկ գդալ մանանեխով:




Լրահոս