Ահա թե ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմի հետ ճարպ ուտելիս (ֆոտո)

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Ցուրտ եղանակի գալու նախաշեմին բժիշկները խորհուրդ են տալիս հատկապես ուշադրություն դարձնել կենդանական ծագում ունեցող մթերքների վրա:

Դրանցից մեկը ճարպն է (սալ):

1

Ճարպը մեծ քանակով  A, D, E վիտամիններ է պարունակում: Այն օգնում է պահել իմունային համակարգն ու լավացնում օրգանիզմի ընդհանուր տոնուսը ` հատկապես ցուրտ եղանակին:

Ճարպի վնասակարության մասին բազմաթիվ լեգենդներ են պտտվում, որոնք վախեցնում են ճարպի սիրահարներին:

1. Ճարպն առաջացնում է ճարպակալություն և գիրություն

Դա այդքան էլ ճիշտ չէ: Ճարպը, ինչպես և այլ մթերքներ, բացասական է ազդում մարդու օրգանիզմի վրա միայն ավելորդ քանակությամբ օգտագործելու համար: Առողջ մարդկանց համար, ովքեր չեն տառապում աղեստամոքսային տրակտի, լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներով, ճարպը կարող է օգտակար լինել: Օրական նորման՝ 10-30 գրամ:

2

2. ճարպը չափազանց ծանր սնունդ է

Սա նույնպես միֆ է: Առողջ մարդկանց մոտ ճարպը մարսողության հետ կապված խնդիրներ չի առաջացնում: Հարկ է նշել, որ այն հակացուցված է լեղիի արտադրության հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց:

3

3. Ամբողջությամբ ճարպ է

Իսկ ո՞վ է ասել, որ դա վատ է: Ենթամաշկային ճարպն ունիկալ է, այն հարուստ է արախիդոնիկ թթվով: Իսկ արախիդոնիկ թթուն անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին, քանի որ առանց դրա չի լինում ոչ մի իմունային արձագանք, ինչպես նաև այն անհրաժեշտ է խոլեստերինային փոխանակության համար:

4

4. ճարպի մեջ մեծ քանակության խոլեստերին կա

Ինչպես կենդանի ծագում ունեցող ցանկացած մթերք, ճարպի մեջ ևս խոլեստերին կա: Սակայն դրա մեծ խոլեստերինի քանակն այնքան մեծ չէ: 100 գրամ թարմ ճարպի մեջ 70-100 միլիգրամ խոլեստերին է պարունակվում:

5

5. ճարպը հացի հետ շատ վնասակար է

Դա նույնպես սխալ է: Նման համադրությունն օգտակար է մեր օրգանիզմի համար: Երկուսն էլ հիանալի մարսվում են:

6

 




Լրահոս