Այս խորհուրդները կօգնեն տարբերել կեղծ գինին իրականից և պահպանել առողջությունը:
Ինչին ուշադրություն դարձնել խանութում.
- Տուփերում պահվող գինին ցածր որակ է ունենում: Նորմալ գինին այդպիսի տեսքով երբեք չեն պահում,
- Շաքարի քանակությունը պետք է հետևյալը լինի. մինչ 4 գ/լ չորում, կիսաչորում՝ մինչ 18գ, կիսաքաղցրում՝ մինչ 45 գ., քաղցրում՝ 45 գրամից ոչ քիչ: Եթե շաքարն ավելին է և գրված չէ պիտակի վրա, ապա այն արհեստական են ավելացրել:
- Եթե գինու մեջ կա ազոտական թթու, ապա գինին պատրաստվել է տեխնոլոգիական խախտումներով:
- Պատրաստման տարեթիվը պետք է պիտակի վրա գրված հիմնական տեղեկատվությունից առանձին լինի: Բոլոր թվերը պետք է հստակ լինեն, առանց սխալների կամ վրիպակների:
- Եթե առանձին բրենդի գինու սիրահար եք, ապա պետք է ուշադրություն դարձնեք նաև շշին:
Տանը՝
- Սովորական աղ ավելացնելու դեպքում իսկական գինին կփոխի իր գույնը: Իսկ կեղծ գինին կմնա այդպիսին:
- Բնական գինու մեջ գլիցերին ավելացնելու դեպքում այն կիջնի ներքև և չի փոխի իր գույնը: Եթե այն գունափոխվի դեղինի կամ կարմիրի, ապա կեղծ է:
- Շիշը թափահարելու դեպքում լավ գինու դեպքում փրփուրը կհավաքվի մեջտեղում և արագ կվերանա: