ՖՈՏՈ. Հնարքներ շեֆ խոհարարի կողմից, որոնք կթեթևացնեն ձեր կյանքը

ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ Telegram-ՈՒՄ

Հաճախ մենք անում ենք այն, ինչը ժամանակին սովորել ենք: Եվ նույնիսկ չենք մտածում, որ ամեն ինչ ավելի հեշտ կարող էր լինել, եթե մի փոքր միացնեինք երևակայությունը:

Հնարքներ շեֆ խոհարարի կողմից, որոնք կթեթևացնեն ձեր կյանքը.

1. Ինչպես փրկել աղի ապուրը

Կան բազմաթիվ միջոցներ: Կարելի է կաթսայի մեջ նուրբ շաքարի խորանարդով մեկ ճաշի գդալ ավելացնել, երբ այն սկսի հալչել, հանեք գդալը:

2. Ինչպես նուրբ տավարի նուրբ փափկամաս պատրաստել

Դրա համար անհրաժեշտ է պատրաստելուց  առաջ  մայոնեզի մեջ մարինացնել:

3. Եգիպտացորեն

Եփած եգիպտացորենը կարելի է օգտագործել աղցանի համար: Դրա համար անհրաժեշտ է սուր դանակով կտրել եգիպտացորենի հատիկները:

4. Ուտեստի համային հագեցվածությունը պահպանելու համար 

Ափսեները տաքացրեք տաք ուտեստը մատուցելուց առաջ և սառեցրեք՝ սառը ուտեստները մատուցելուց առաջ:

5. Ինչպես հեշտ առանձնացնել դեղնուցը

Օգտագործեք սովորական պլաստիկ շիշ:

6. Կաթ և կարտոֆիլի պյուրե 

Կաթով խառնելու դեպքում կարտոֆիլի պյուրեն մոխրագույն գույն կստանա: Լավ գույն կստացվի, եթե կաթը տաք վիճակում լցնեք:

7. Համեղ սառույց

Սառույց պատրաստելու տարրայի մեջ տարբեր մրգեր, հատապտուղներ կամ կանաչի ավելացրեք:

8. Սառեցված գինի

Վերը նշված ձևով կարելի է նաև սառեցնել գինի:

9. Եթե հացը սկսում է չորանալ

Հացից ուտեստ պատրաստելու բազմաթիվ միջոցներ կան, դրանցից մեկը պանրե հացն է, որն արագ է պատրաստվում և համեղ է:

10. Բանջարեղենը պահպանելու համար 

Օրինակ, բրոկոլին կամ նեխուրը պահպանելու համար դրանք փաթաթեք փայլաթիթեղով:

11. Սառը ուտեստին թարմություն հաղորդելու համար

Այն տաքացրեք թավայի վրա, այլ ոչ թե միկրոալիքային վառարանում:

12. Որպեսզի ավոկադոն չսևանա

Ավոկադոն չի սևանա, եթե այն պահեք սոխով տարրայի մեջ:

13. Ինչպես ցանկացած դանակ հարմար դարձնել կտրելու համար

Դրա երկայնքով մի քանի ռեզին ամրացրեք:

14. Մայոնեզի փոխարեն

Բավական է թթվասերին եփած ձվի դեղնուց և մեկ գդալ մանանեխ ավելացնել:

15. Եթե փչանում է կտրատված սոխը

Կտրատված սոխը կպահի թարմությունը, եթե այն դնեք աղով ցանված ափսեի մեջ:

16. Համեղ հնդկաձավարի գաղտնիքը

Տապակած հնդկաձավարն ավելի արագ է եփվում և ավելի համեղ է լինում:

17. Սպասքը հոտից ազատելու համար

Եթե սպասքը ձկան կամ սոխի հոտ է պահել, ապա այն մաքրեք քացախով:

18. Որպեսզի սուրճի մրուրը մնա ներքևում

Դրա համար անհրաժեշտ է մեկ թեյի գդալ սառը ջուր ավելացնել և սպասել կես րոպե, ապա բաժակի մեջ լցնել սուրճը:

19. Որպեսզի հացը թարմ մնա

Հացը երկար թարմ կմնա, եթե հացի մոտ խնձոր դնեք:

20. Խրխրթան կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլը համեղ և խրխրթան կլինի, եթե այն նախապես չորացնեք անձեռոցիկով կամ դնեք միկրոալիքային վառարանում և հետո սկսել տապակել:




Լրահոս