Դուք երբևէ մտածել եք, թե ինչ գույն պետք է ունենա ձվի դեղնուցը, որը մենք ուտում ենք: Պարզվում է, որ այն շատ մեծ նշանակություն ունի:Լ
Դեռևս 100 տարի առաջ գիտնականները պարզել էին, որ դեղնուցի գույնը որոշվում է կարտինոիդների առկայությամբ: Այն նպաստում է A վիտամի գոյացմանն ու բարելավում է ձեր մկանների վիճակը: Ստացվում է, որ որքան մուգ է դեղնուցի գույնը, այնքան օգտակար բաղադրիչներ կան նրանում:
Դեղնուցի գույնը կապված է նաև հավերի կերի հետ: Եթե այն բաղկացած է միայն կորեկից, ապա դեղնուցը կլինի բաց դեղին:
Ընդհանուր առմամբ պետք է նախապատվություն տալ վառ նարնջագույն դեղնուցներին, քանի որ հենց դրանց մեջ է ավելի շատ օգտակար բաղադրիչներ պարունակվում: